Olika linsmönster

Festlinser kommer i alla möjliga sorters mönster och färger, och med olika grad av realism. Vissa är utformade som ”riktiga” ögon, men ytterst överdrivna, medan andra inte på något sätt ser realistiska ut. Det finns en stor mängd olika typer av partylinser att välja mellan vare sig du ser det hela som en ploj eller vill att din vampyrkostym ska se så bra ut som möjligt. Här följer ett antal exempel på olika typer av festlinser, som inspiration för Halloween eller nästa fest.


?channel=50295&ad=6548 - Olika linsmönster

Djurögon

Kattögon kanske är det första man tänker på när det gäller linser som efterliknar olika djurs ögon, och dessa finns följaktligen i flera olika färger och former. Perfekt för dig som klär ut sig till katt, eller bara använder enkel katt-makeup, ger dessa en helt ny dimension till din uppenbarelse. Men det finns även andra varianter på djurögon: till exempel ormögon är vanligt. Räknar man sedan in mytologiska djur, så är till exempel drakögon ett spännande val.

Självlysande linser

Dessa linser finns i olika former, även om en utformning som nästan liknar ”riktiga” ögon är vanligast. Dessa linser lyser i ultraviolett ljus, vilket självklart är väldigt coolt. Och är övriga sällskapet inte förberedda på det, så kommer de att få en riktig överraskning!

Mönsterlinser

Med dessa linser får folk verkligen ett skäl att se dig i ögonen. Det här är linser som har något viss specifikt mönster eller symbol på sig. Det kan röra sig om närapå vad som helst, exempelvis en fotboll, dollartecken, en söt katt eller ett hjärta. Endast fantasin sätter gränser! Dessa passar dig som vill prova något radikalt annorlunda som inte på något sätt kan misstas för ”riktiga” ögon.

Ögonlinser

Det här är festlinser som ser ut som ögon, fast ändå inte riktigt. Ögonlinser är fantasifulla linser som ser ut som ögon, bara inte riktiga sådana, utan mer som tecknad film eller fantasi. Ett exempel är linser med svart pupill men med regnbågshinna som kan vara enfärgad eller mönstrad, i en mängd olika färger. De passar bra till olika maskeradkostymer där du ska föreställa någon eller något som inte är riktigt helt mänsklig, vare sig det rör sig om en vampyr eller älva.

Undrar du vilka typer av linser det finns i allmänhet? Besök Dailies.nu för allt om endagslinser och Månadslinser.nu för allt om månadslinser.